inleiding

volgende
vorige


Inleiding

Terschelling is één van de Friese eilanden in de Waddenzee. Je kunt er komen via de boot vanaf Harlingen. Dit is een leuke boottocht van ongeveer anderhalf uur, slingerend door de geulen van de Waddenzee. De boot komt aan in West-Terschelling, de grootste plaats van het eiland. Hier staat ook de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. Als je vanuit West-Terschelling naar het oosten gaat, kom je de volgende dorpjes tegen: Baaiduinen, Midsland, Landerum, Formerum, Lies, Hoorn en tenslotte Oosterend.
Het eiland is ongeveer 30 kilometer lang en op zijn hoogst 5 kilometer breed. Het grootste deel van het eiland bestaat uit duinen en strand. De dorpjes liggen in het poldergebied aan de westelijke kant van het eiland. Het hele oostelijke gedeelte is één groot natuurgebied: “De Boschplaat”. Helemaal op de westkant ligt het natuurgebied “De Noordvaarder”.
In het poldergebied van Terschelling wordt veel aan landbouw gedaan. Natuurlijk zijn er in de zomer veel toeristen op het eiland te vinden. In het hoogseizoen wordt daardoor het inwoneraantal van Terschelling verdriedubbeld!


volgende
vorige